پزشکپور؛ در کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی پیشنهاد شد
برگزاری دوره آشنایی با اوتیسم در خانه های فرهنگ و اجرای رفلکسولوژی در پارک ها
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شورای شهر گرگان از نشست با مسئول انجمن خیریه اوتیسم گلستان که یکی از بیماری های اختلال ارثی است در نود و هشتمین جلسه این کمیسیون خبر داد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر گرگان، علیرضا پزشکپور گفت: پس از مباحث کارشناسی مطرح شده در خصوص اوتیسم در این جلسه برگزاری دوره های آموزشی آشنایی با این موضوع در خانه های فرهنگ گرگان پیشنهاد شد که مقرر گردد در دستور کار سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه اوتیسم که یکی از بیماری های اختلال ارثی است که محیط نیز در شدت و یا کاهش آن تاثیر گذار می باشد،افزود: می توان با مساعد نمودن شرایط نگهداری و آموزش این کودکان مشکلات کمتری برای خود آنان و نیز خانواده هایشان و همچنین جامعه بوجود آورد.
این عضو شورای شهر گرگان ادامه داد: بر اساس گزارش مسئول انجمن خیریه اوتیسم گلستان اوتیسم” Autism “نوعی اختلال رشدی است که با رفتارهای ارتباطی، کلامی غیر طبیعی مشخص می شودکه علائم این اختلال در سال های اول عمر بروز می کند و علت اصلی آن ناشناخته و این اختلال در پسران شایع تر از دختران است.
وی با بیان اینکه شیوع اختلال اوتیسم ۵ تا ۶ مورد به ازای هر هزار نفر جمعیت تخمین زده شده است که در این میان پسران، ۴ برابر بیشتر از دختران مبتلا می شوند، اظهار داشت: این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارت های ارتباطی تأثیر می گذارد،کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم در ارتباطات کلامی و غیر کلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیت های مربوط به بازی، مشکل دارند و در بعضی موارد رفتارهای خود آزارانه و پرخاشگری نیز دیده می شود.
این عضو شورای شهر گرگان اضافه کرد: از دیگر علائم آن در نوزادی عدم تفاوت بین آغوش مادر و دیگران و نوع گریه آنها می باشد که در صورت مشاهده در چنین حالت هایی تا حدود سه سالگی می توان از فرصت طلایی برای پیشگیری از شدت این بیماری در بزرگسالی استفاده کرد.
پزشکپور خاطر نشان کرد: پژوهش ها در مورد علل بوجود آورنده اوتیسم به احتمال نقش اختلال ساختاری مغز، ژنتیک و عوامل محیطی اشاره دارد اما تاکنون هیچ عامل قطعی و مشخصی شناخته نشده است و عمده ترین اختلال اوتیسم که توجه والدین و پزشکان را به خود جلب کرده ناتوانی در گفتار است.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شورای شهر گرگان همچنین با اشاره به نشست با کارشناس رفلکسولوژی (نقاط بازتابی بدن) و تشریح یکی از انواع مدل های درمانی پزشکی سنتی در این جلسه تصریح کرد: در روش اجرایی برای این طب سنتی چینی می توان در قسمتی از پارک ها باریکه ای بصورت پیاده راه با کف سازی قلوه سنگی ایجاد نمود که با راه رفتن بدون کفش روی سنگ های گرد نخودی، فندقی، گردویی و بزرگتر و فشار آمدن به نقاط مختلف کف پا که هر نقطه آن اثرگذاری درمانی روی یکی از اعضای مختلف بدن دارد.
وی ادامه داد:در رفلکسولوژی باراه رفتن بدون کفش روی این نوع سنگ ها مداوای بدون هزینه و طبیعی در جامعه می تواند ارایه شود که در این خصوص نیز مقرر شد با همکاری معاونت عمران شهرداری در یکی از پارک ها باریکه ای برای این کار که می تواند در سلامت شهروندان موثر باشد در نظر گرفته و ایجاد شود.