گلشن مهر: بهمن ۱۳۸۸ ………………………………… علیرضا پزشکپور
پزشکپور رئیس هیئت وزنه برداری استان:تمامی شهرستان های گلستان صاحب وزنه برداری خواهند شد.استان گلستان در وزنه برداری بویژه شهرگرگان از قدمت و پیشینه نسبتا طولانی برخوردار بوده و جایگاه خوبی دارد.
سال هایی که با درخشش تنی چند از ورزشکاران این استان وزنه برداری با رونق خوبی همراه بود انتظار می رفتن که گگان به عنوان یک قطب وزنه برداری همچنان مطرح بماند چرا که حضور بزرگان موید این بود که اینده به کام وزنه برداری این شهر رقم خواهد خورد.……. ادامه مطلب را کلیک نمایید.
پس از دهه پنجاه شرایط به گونه ای دیگر رقم خورد و وزنه بردار این استان به فراموشی سپرده شد. بعد از شکل گیری گلستان و راه اندازی هیئت وزنه برداری استانف به نظر می رسید که شرایط بهتر و رونق بیشتری در این رشته حاکم گرددد چرا که مقوله استان شدن، امکانات و ابزار کار وسیعتری را می طلبد. اما در چند سال گذشته زمانی که عنان کار هیئت وزنه برداری استان به دست علیرضا پزشکپور مجری توانای صدا و سیمای گرگان در سالهای دور و نزدیک سپرده شد و مبادرت به برنامه ریزی در گرگان و دیگر شهرستان های این استان کرد تا بتواند وضعیت وزنه برداری را متحول نماید. او که آموزش وزرشکاران و مربیان این رشته را به طور رایگان بنا نهادهف گفت: برای سالن های تحت پوشش که در اختیار ما بودف هیئت های شهرستانی و استانی بابت تمرین در این سالن ها هیچ وجهی پرداخت نکردند و برای امموزش ورزشکاران و مربیان نه تنها پولی ازآنها گرفته نشد، بلکه پول غذا و خواب آنها هم پرداخت و هدیه به آنها اهدا شد.
بارها تأکید کرده ام که از وزنه برداران فعال شهرستان ها به هیچ وجه پول دریافت نشود. او افزود: برای کلاس مربیگری و داوری که دو بار در گرگان برگزار شد در یک دوره ما میزبان منطقه دو کشور با حضور ۶ استان بودیم، هم چنین در کلاس مربیگری درجه ۳ متشکل از ۱۵ نفر از سراسر استان از کسی وجهی دریافت نکردیم و دی این ۴ روز به صورت رایگان پذیرای آنها بودیم.
پزشکپور درباره ترویج گسترش فرهنگ وزنه برداری اظهار داشت: ما در بنرهای تبلیغاتی قد کرده بودیم که دوستداران و علاقمندان وزنه برداری می توانند به سالن های در اختیار این هیئت در شهرها مراجعه نمایند که استقبال خوبی هم به عمل آمد.
هیئت های وزنه برداری در دوران مدیریت او علاوه بر گرگان و علی اباد در چند شهرستان دیگر فعال شده است، او در این خصوص می گفت: ابتدا در شهرهای گرگان و علی ابادکتول هیئت فعال داشتیم اما اینک در شهر های مینودشت، بندرگز، آق قلا، بندرترکمن، ازادشهر و گنبد هم هیئت های فعال داریم و درصددیم که در بقیه شهرها هم هیئت راه اندازی کنیم و معتقدیم که در بخش ها هم حداقل امکانات بوجود آوریم تا در حد امکان علاقمندان بتوانند استفاده نمایند.
پزشکپور یکی از راه های توسعه وزنه برداری را تعامل هیئت با آموزش و پرورش دانسته و معتقد است که از طریق استعداد های نهفته در بین دانش آموزان می توان افراد مستعد را پیدا کرد که در سه سال گذشته چندین با با مسئولین اموزش و پرورش مکاتبه کرده و جهت اعزام کارشناسان اعلام امادگی کردیم اما تاکنون موفق به این کار نشده ایم این در حالی است کهدر صورت محقق شدن ان سرمایه های بزرگی کشف خواهند شد.
رئیس هیئت وزنه برداری گلستان در خاتمه در خصوص شیوه های استعداد یابی در ورزش گفت: برخلاف استعداد یابی گذشته به روش چشمی، این کار امروزه از طریق علمی انتروپومتری (پیکر سنجی)انجام می شود که در ان می توان تشخصی داد هر فرد برای چه رشته مناسب است زیرا با اندازه گیری قسمت های مختلف بدن اعم از چربی ها، توده های استخوانی، ماهیچه ها و قد و وزن تا حد زیادی به تشخیص های صحیح میتوان دست یافت که این شیوه به جامعه وزنه برداری کمک شایانی خواهد نمود.