همزیستی خرداد ۱۳۸۳ ………………………………… علیرضا پزشکپور
علیرضا پزشکپور عضو شورای شهر گرگان در گفتگو با همزیستی در پاسخ به این سئوال که گرگان مطلوب شما چگونه شهری است گفت: گرگان در استان گلستان دارای استعدادهای بالقوه بسیاری است و پتانسیل های قوی را در خوش دارد که هدف شورای شهر گرگان و شهرداری این است که این استعداد ها را از حالت بالقوه به بالفعل در آورد تا نه تنها استان گلستان ها بلکه سایر هموطنانمان بتوانند از امکانات سیاحتی آن استفاده کنند و از مواهب خدادادی و طبیعی استان بهره مند شوند . وی افزود: در شورا، برنامه بلند مدت ۲۰ ساله را تدوین می کنیم، همچنین برنامه میان مدت ۳ ساله داریم. به گفته وی در سه سال آینده چهارده طرح عمرانی باید به اجرا دربیایند.
وی این چهارده طرح را به ترتیب اینگونه عنوان کرد:
۱- سایت گردشگری و احداث تله کابین که با اعتبار ۱۵ میلیارد ریال در منطقه نهارخوران اجرا می شود ……. ادامه مطلب را کلیک نمایید.
۲- احداث پارکینگ طبقاتی که در خیابان ولیعصر و امام خمینی با اعتبار ۱۲ میلیارد ریال احداث می شود
۳- احداث مجموعه های فرهنگی و ورزشی در نقاط پرجمعیت و نیازمند شهر گرگان با اعتبار ۱۵ میلیارد ریال
۴- احداث بازارهای روز مدرن در ۷ منطقه پرجمعیت و فاقد بازار محلی با اعتبار ۷ میلیارد ریال
۵- احداث پارکهای محلی در نقاط مختلف شهر که فاقد پارک هستند با اعتبار ۲۴ میلیارد ریال
۶- احداث باغ گل و پرندگان در منطقه لنگ دره و نهاخوران با اعتبار ۵ میلیارد ریا ل
۷- تکمیل میدان بسیج و احداث برج یادمان با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال
۸- احداث پارک ویژه بانوان با اعتبار ۵ میلیارد ریال
۹- مبلمان و زیبا سازی و احداث آبنیه فنی و پلهای زیرگذر و رو گذر کمربندی شمالی با اعتبار ۱۵ میلیارد ریال
۱۰- احداث کمربندی افسران از میدان بسیج تا کمربندی موجود با اعتبار ۱۲ میلیارد ریال
۱۱- احداث پارک و فرهنگسرا و کتابخانه رایانه ای با اعتبار ۱۴ میلیارد ریال
۱۲- مطالعه و ایجاد امکانات ترافیکی و هوشمند سازی ترافیکی در تمام نقاط شهر با اعتبار ۳۳ میلیارد ریال
۱۳- وی در پاسخ به این سئوال همزیستی که « آیا در این مدت در جذب زایران مشهد مقدس برای اقامت در گرگان، کوتاهی نشده» گفت: هدف ما درآینده ایجاد یک چشم انداز بهتر از گرگان مدت زمان اقامت زایران را بیشتر کنیم.
وی تأکید کرد:ما باید جاذبه های بیشتر در استان ایجاد کنیم، زیرا در گلستان همه چیز یکجا ارزانی داشته شده است. جنگل، کوه، دریا، آبشار، دشت و حتی کویر هم وجود دارد و این منطقه یکی از کم نظیرترین مکانها در دنیا است که اینها باید جلوه کند و به صورت نمایان تر به مردم با تجهزات مدرن تر باید عرضه شود .
وی با اشاره به مشکلات ترافیکی شهر گرگان گفت: باید یک اصلاحات هندسی در سطح شهر به وجود بیاید، مثلاً در سر چهاراهها راست گردهایی باید درست شود و همچنین دوربینهای مداربسته هم به وضعیت ترافیکی شهر کمک خواهد کرد .
وی ایجاد کارت پارک را از دیگر برنامه های دردست مطالعه ذکر کرد و افزود: برای اینکه از توفق طولانی مدت اتومبیلها در یک جا جلوگیری شود، باید طرح کارت پارک اجرا شود که با اجرای آن، یک نفر نمی تواند اتومبیلش را در یک مکان به مدت طولانی متوقف کند و از آن گذشته برای مدتی که توقف کرده با تهیه کارت پارک باید مبلغی پرداخت نماید.
« گرگان مطلوب چگونه شهری است» سه سال دیگر هم فرا می رسد و آیا در این سه سال این طرح هایی که ذکر شد به مرحله اجرا در خواهند آمد.
جوانان حق دارند، بزرگترها حق دارند، کودکان حق دارند و همه حق دارند اما چه باید کرد که همه از حداقل امکانات و تفریحاتی که برای یک شهروند عادی لازم است بهره مند شوند. کودکان نیز امکانات میخواهند، آنه نه تنها به پارک بلکه در کنار آن به ایستگاههایینیاز دارند که در آنجا بتوانند بازیهای فکری انجام بدهند، نقاشی بکشند، کتاب بخوانند و با روابط اجتماعی آشنا شوند و حتی فضا گفتگو برای کودکان هم ایجاد شود. کودکان دربین جمع بهتر تشویق به کارهایی مثل کتابخوانی و … می شوند.
کودکان تنها به تفریح نیاز ندارند بلکه به علم، تفریح و سرگرمی توامان نیاز دارند. اگر مکانهایی باشد که این سه را برای آنها عرضه کند مسلما در آینده نسلی خلاق خوهیم داشت.
و اما جوانان، نگذاریم که با بی برنامه گی ها یأس و افسردگی در بین آنها ایجاد شود.
آنها به تنوع احتیاج دارند و شهری که نتواند حداقل تنوع را برای آنها ایجاد کند، آنها را دلسرد و افسرده می کند ویا عادت به اموری تکراری می ک نند و همین عادتها باث عث رکود می شود و جوانانی عاری از هیجان را تحویل جامعه می دهد. این عاری بودن جامعه از هیجان گاه منجر به اعتیاد و سایر بزهکاری های اجتماعی می شود.
رسیدگی به وضعیت فیزیکی شهر از خیابانها گرفته تا حداث مجموعه های تفریحی، آموزشی و توریستی باعث سلامت روانی افراد می شود، جوانا باید امکان مختلف انتخاب موارد آموزشی، تفریحی و سرگرمی را داشته باشند و از آن گذشته نظمهای موجود در جامعه مسلما کمتر بر اعصاب افراد فشار وارد خواهد کرد. پس توجه به ساختار فیزیکی شهر و نظم ددادن به آنها می تواند باعث ایجاد شهری مطلوب باشد. و از آن گذشته نه تنها مسئولین بلکه همه باید روی این موضوع که چظور می توانیم شهری مطلوب داشته باشیم فکر کنیم و بیندیشیم که چطور می توانیم شهروندی خوب باشیم؟ و این را نیز باید بگویم که تا زمانی که شهرمان از هر لحاظ اصلاح نشود مسلماً تربیت شهروند خوب نیز میسر نخواهد بود .
ولی ما هم باید تلاش کنیم تا همه اش شعار ندهیم که باید فرهنگسازی شود، بلکه از همین حالا فرهنگ شهروند خوب بودن را تمرین کنیم.