هشتاد و پنحمین جلسه کمیسیون فرهنگی،اجتماعی،ورزشی دوره چهارم شورای اسلامی شهر گرگان به ریاست علیرضا پزشکپور برگزار گردید. از موضوعات مهمی که در این جلسه مطرح گردید بحث و تبادل نظر در خصوص برنامه ریزی های لازم به مناسبت بزرگداشت ۵ آذر
گرگان بود که مقرر گردید امسال با همکاری بسیج و سپاه، سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری، شورای اسلامی شهر، شهرداری، بنیاد شهید و نهادهای ذیربط باشکوه تر از سال های قبل برگزار گردد. پزشکپور گفت: با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته، امسال بمناسبت گرامیداشت ۵آذر سال ۱۳۵۷ گرگان، پیاده روی همگانی ازسه راهی گلشهر تا محوطه باباطاهر ناهارخوران با همکاری بسیج و سپاه، سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری گرگان، اداره ورزش و جوانان و بنیاد شهید همراه با اهدای جایزه یک دستگاه خودروی پراید برگزار شود. سروری کارشناس فرهنگی بنیاد شهید گرگان نیز برای هرچه باشکوه تر شدن این بزرگداشت به برنامه های چون: دیدار از خانواده شهدای ۵ آذر، برگزاری همایش بزرگداشت شهدا، برگزاری مسابقات فرهنگی ورزشی و…اشاره نمود.
در ادامه جلسه به موضوع ارتقاء فرهنگ عمومی تغذیه مردم شهر گرگان در جهت افزایش کیفی سبد غذایی خانواده ها بویژه محصولات ارگانیک و سبز پرداخته شد. رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی ورزشی شورا با اشاره به اینکه امروز دنیا به این سمتی رفته که استفاده از تغذیه ارگانیک را در سبد غذایی خانوارها افزایش دهد، لذا در این جلسه لازم است تا از برنامه های وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی که در راستای تحقق این موضوع دارند اطلاع حاصل شود.
دکتر جوشقانی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی در راستای ارائه تغذیه سالم به جامعه اشاره نمود از جمله: ارزیابی سموم و کودهای شیمیایی و ارزیابی خطر مواد غذایی مصرفی، تجهیز بخش سم شناسی دانشگاه درجهت شناسایی سموم که محصولات سالمتری داشته باشیم و درصد ریسک پذیری محصول را کاهش دهیم، چراغ راهنما روی محصولات که افراد با شرایط مختلف بتوانند بر اساس وضعیت جسمی، تشخیصی و توصیه پزشکی محصول مدنظر خود را انتخاب کند. ایشان در ادامه جهت تبلیغات پیام های بهداشتی و اطلاع رسانی مسائل و توصیه های بهداشتی درخواست چند استند تبلیغاتی جهت نصب در چند نقطه شهر نمودند که در این خصوص مقرر شد مکاتبه ای با سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری و شهرداری صورت گیرد که در این رابطه همکاری های لازم صورت گیرد و همچنین سازمان اتوبوسرانی وجه کمتری از دانشگاه علوم پزشکی بابت تبلیغات اتوبوسی توصیه های پزشکی دریافت نماید.
در ادامه جلسه امین پور کارشناس بیمارستان حکیم جرجانی با اشاره به این موضوع که تناقضاتی در این حوزه وجود دارد گفت: دستور وزارت بهداشت مبنی بر استفاده از محصولات برچسب دار حتی غیر ارگانیک وجود دارد و از طرفی طب سنتی دستور به استفاده از تغذیه سبز و ارگانیک دارد در حالیکه ارائه دهندگان تغذیه ارگانیک یا مجوز ندارند یا اینکه بهداشت به آنها مجوز نمی دهد. با توجه به اینکه اساس تغذیه به بیماران در بیمارستانها گوشت مرغ می باشد و با توجه به شرایط تولید مرغ و دیگر محصولات غیر ارگانیک و دستور وزارت بهداشت مبنی بر استفاده از محصولات برچسب دار، این تناقض برای ما وجود دارد که برای تغذیه بیماران از این نوع تغذیه دارای مجوز استفاده شود یا تغذیه سبز که ارائه دهندگان افراد مورد اعتمادند ولی مجوز وزارت بهداشت را ندارند.
دکتر نوری نیا مسئول انجمن ارگانیک استان نیز در ادامه این نشست گفت: استان گلستان ظرفیت های زیادی در تولید و تجارت محصولات مختلف مثل انواع سبزیجات و محصولات باغی بصورت ارگانیک را دارد و همه دستگاهها و نهادها باید با همکاری هم بر فرهنگ سازی این موضوع کمک نمایند. خانم چاه کبوتری نماینده اداره بهداشت و کارشناس تغذیه نیز در خصوص ارائه توصیه های لازم به شهروندان در مورد مواد غذایی مطمئن و روش های پخت سالم در مجامع مختلف اعلام آمادگی نمود. وی بعنوان نمونه به شیوه های غلط تهیه کباب که از غذاهای مطلوب ایرانیان است اشاره نمود و گفت: متأسفانه اکثر افراد برای تهیه کباب از کباب پزهای گازی و زغالی استفاده می کنند که در آنها حرارت از پایین انتقال داده می شود و دود ناشی از آب شدن چربی ها مجددا به گوشت انتقال داده می شود که این شیوه روش سالمی نیست و باید از کباب پزهایی استفاده کرد که حرارت از بالا انتقال داده می شود تا بتوان یک خوراک با کیفیت تر و سالم تهیه نمود.